Print

Omgeving.

 

 

Ter beschikking gesteld door de toeristische dienst van Hyeres.

 

 

 

Het is een prachtige streek:

  * zon, zee, strand, bergen

  * palmbomen, wijnvelden, eilanden

  * wandelpaden, fietsroutes

  * gezellige terrasjes, winkels en

  * pittoreske dorpjes.

 

Het is de ideale omgeving voor een vakantieverblijf: het is er omzeggens altijd mooi weer, het verblijf ligt op 50m van het strand in een rustige straat, en verder zijn er tal van activiteiten en bezienswaardigheden waarin ieder zijn gading vindt.
De gezellige oude stad Hyères ligt op enkele km van ons dorpje. Hier kan je de sfeer van de Provence opsnuiven, maar ook historische plekken zoals het château médiéval bezoeken.

 

 

Het bekende 'Port d'Hyères', een grote maar gezellige jachthaven, is ook slechts 2 km ver. De boulevard langs de aangemeerde boten ligt bezaaid met gezellige terrasjes en restaurants. Hier is ook elke avond een kunstmarkt.

 

Het strand is vlakbij en men heeft er een mooi zicht op ‘les Iles de porquerolles'. Deze drie prachtige eilanden zijn te bereiken met een overzetboot vanuit de jachthaven van Hyères en vanuit het schiereiland Giens. Je kunt er prachtige wandelingen en fietstochten maken en genieten van mooie witte zandstranden en een blauwe zee. Hyères en zijn eilanden is het paradijs voor alle vormen van watersport en vrije tijd (zeilen, surfen, kano varen, duiken, snorkelen, …).

 

 Onder links vindt je enkele websites met informatie over Hyères en het omringende deel van de Provence.